Er is een nieuwe datum voor het 14e Nationale Symposium Zoönosen bekend. Op 20 mei tussen 9.00 en 12.00 uur wordt het symposium georganiseerd. Vorig jaar kon het symposium helaas niet doorgaan.  Het symposium vindt online plaats. Het Thema van is: 'Internationaal samenwerken bij de bestrijding van zoönosen'.

Internationale samenwerking bij de bestrijding van zoönosen is aan de orde van de dag. Hoe verloopt die samenwerking?  Drie gerespecteerde sprekers op het gebied van internationale infectieziektebestrijding vertellen over hun ervaringen bij de bestrijding van zoönosen. 

Internationaal samenwerken bij de bestrijding van zoönosen is aan de orde van de dag. Hoe verloopt die samenwerking?  Drie gerespecteerde sprekers op het gebied van internationale infectieziektebestrijding vertellen over hun ervaringen bij de bestrijding van zoönosen. 

  • Corien Swaan, hoofd afdeling Preventie & Bestrijding van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu -Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (onderdeel RIVM) (Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (onderdeel RIVM)) Landelijke coördinatie infectieziektebestrijding ) vertelt over de samenwerking met de WHO.
  • Wim Pelgrim, waarnemend Chief Veterinary Officer, vertelt over de samenwerking met de OIE World Organisation for Animal Health  (Wereldorganisatie voor diergezondheid).
  • Henk Jan Ormel, werkzaam bij de FAO Food and Agriculture Organization  (VN Verenigde Naties  Voedsel- en Landbouworganisatie) spreekt over de werkzaamheden van de FAO.

Na afloop van de lezingen is er een interactieve forumdiscussie onder leiding van Roel Coutinho (voormalig directeur Centrum Infectieziektebestrijding).

De doelgroep voor het symposium zijn alle geïnteresseerden in zoönosen en One Health, zoals GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst), milieudeskundigen/ecologen, dierenartsen, infectieziektedeskundigen, bedrijfsartsen, arbeidshygiënisten, huisartsen, verpleegkundigen, onderzoekers, beleidsmedewerkers, planologen, epidemiologen, biologen enzovoorts.

Meer informatie over het programma, de kosten, accreditatie en aanmelden vind je op de website van het RIVM.